Sound in Motion   

     Promoting Adventurous Music and Things

Archief 2014

06 maart 2014 - Trix
THE REMPIS/DAISY DUO
SWEET DEFEAT - TOM WOUTERS, BERT DOCKX, LODE VERCAMPT

Muziekcentrum TRIX (bar)
Noordersingel 28-30
2140 Antwerpen (Borgerhout)THE REMPIS/DAISY DUO 


Dave Rempis (Saxen) en Tim Daisy (drum, percussie) zijn twee spilfiguren uit de meer dan dynamische Chi-cago improvscene. 

Sinds 1997 zijn ze samen te horen in talloze invloedrijke en tot de verbeelding sprekende formaties als Triage, The Engines, The Vandermark Five en The Rempis Percussion Quartet - check vooral de knaller van een dubbelaar Phalanx van dit laatste kwartet, deels opgenomen tijdens de memorabele pas-sage in het Antwerpse Costa.

Rempis en Daisy bewijzen hun slagkracht als telepathisch improviserend duo op de gloednieuwe release Second Spring voor Aerophonic Records. Via subtiele interacties en gedreven blow outs raken ze zonder schroom maar met respect aan de Fire Music-erfenis en tillen het geheel naar een verschroeiende hoogte. 


Second Spring is de rechtstreekse aanleiding voor een uitgebreide Europese tournee van dit uizonderlijke duo. 

Afspraak 6 maart at Trix voor de Antwerpse passage van het Rempis/Daisy Duo .
Lees het interview met Dave Rempis voor kwadratuur hier:
http://www.kwadratuur.be/interviews/detail/dave_rempis_the_rempis_daisy_duo1/#.UwdINBzBnlo


Dave Rempis: saxen

Tim Daisy: drum, percussie
SWEET DEFEAT - TOM WOUTERS, BERT DOCKX, LODE VERCAMPT


De in non-conformisme badende kamermuziek van Sweet Defeat, broederlijk naast de powerimprov van het Rempis/Daisy Duo? 

Moet kunnen zo dachten wij bij Sound in Motion. 


Voor Sweet Defeat verzamelt initiatiefnemer, componist, multi-instrumentalist Tom Wouters gelijkgestemde zielen als gitarist Bert Dockx en cellist Lode Vercampt om dit atypische trio te vervolledigen.  


Tom Wouters kennen we van zijn bijdragen voor bands en artiesten als Flat Earth Society, Kamikaze, dEUS, Arno ... . 

Bert Dockx, voormalig Trix-resident, speelde eerder nog in de Sound in Motion-serie een verras-sende duoset met Mauro Pawlowski en haalt stevig uit met zijn bands Dans Dans en Flying Horseman en Cellist Lode Vercampt zien we geregeld aan het werk bij Oblomow, Brick Quartet of Band of Melike. 


Sweet Defeat brengt kamermuziek met een hoek af, en dat mag je vooral letterlijk nemen. Of hoe compositie, ver-rassing en spanning toch synoniem kunnen zijn. Geen platgetreden paden dus, maar verrassende en bovenal avontuurlijke muziek is de inzet van deze uitdagene double bill.


Tom Wouters -  rietblaasinstrumenten, compositie, stem 

Bert Dockx - gitaar

Lode Vercampt - cello


DJ: Koekes (Freakscene - Radio Centraal)  

Coproductie: Sound in Motion i.s.m. TrixDATUM -  donderdag 6 maart 2014 

DEUREN - 19.30 u. - AANVANG: 20.15 u.

KASSA - EUR 10 

ONLINE  VVK - EUR 7---------------------------------------------

2 APRIL 2014 - Huisconcert (limited capacity)

SWEDISH AZZ  ==> Mats Gustafsson - Per-Åke Holmlander Kjell Nordeson - Erik Carlsson - dieb13

Erik Carlsson & All Stars Volym 1 & 2 voor het Poolse Not Two Records zijn de meest recente releases van Swedish Azz. De Zweedse jazzerfenis binnenste buiten gekeerd door een groep Zweedse prominente avontuurlijke jazzheads die wereldwijd hun stempel weten te drukken. All Stars is hier dus geen loze kreet met Mats Gustafsson,  Per-Åke Holmlander, Kjell Nordeson, Erik Carlsson en dieb13 in de rangen. Tenzij u The Thing, The Chicago Tentet, The Resonance Ensemble, Barry Guy New Orchestra, Angles, AALY Trio, Chip Shop Music, John Butcher Group et all niet hoog heeft zitten natuurlijk, wat wij graag in twjfel trekken.

Deze very last minute toevoeging aan het Sound in Motion-programma wordt een bijzonder huisconcert. De plaatsen zijn beperkt, maar geen nood, u kan zich verzekeren van een zitje aan 7 EUR via deze link. Meer hoeft u echt niet te doen. Of toch? U kan op maandag 31 maart tussen 20.30 u.en 22.00 u. luisteren naar Freakscene op Radio Centraal  (106.7 fm, in het Antwerpse of streamen via deze link.) De Swedish Azzes zullen voltallig aanwezig zijn en als god het belieft ook live van jetje geven. Städad !


DATUM: wo 2 april 2014 (huisconcert, beperkte capaciteit !)

AANVANG: 20.00 u.
LOCATIE: Vlaamse Kunstlaan 6, 2020 Antwerpen
VVK 7€      -   Deur  10€

---------------------------------------------

15 JUNI 2014 - Zuiderpershuis, Antwerpen
UNIVERSAL INDIANS feat. JOE McPHEE

Universal Indians is een krachtig improvtrio dat bestaat uit de in Amsterdam residerende Amerikaanse saxofonist John Dikeman en de Noorse ritmetandem Jon Rune Strøm (bas) en Tollef Østvang (drum). Dikemans krachtige saxuithalen kennen we vooral van zijn power unit Cactus Truck en zijn voortrekkersrol in de Amsterdamse improvscene. Rune Strøm en Tollef Østvang kennen we van All Included, een kwintet met Martin Küchen in de rangen. Ze vertegenwoordigen de nieuwe generatie Scandinavische muzikanten die improvisatie en freejazz hoog in het vaandel dragen, runnen samen Stone Floor Records en treden internationaal steeds meer op de voorgrond. 

Op de debuutrelease Nihil is Now (Stone Floor, 2012) laat Universal Indians een intense streep improv horen waarin de spelers afwisselend het voortouw nemen. Cecil Taylor, John Coltrane, Peter Brötzmann en Albert Ayler - van wie ze de naam Universal Indians ontleenden - zijn referenties die we, niet geheel onterecht, teruglezen in de pers. Fire music en freejazz zijn dan ook grote inspiratiebronnen voor dit trio. Toch weten ze met een krachtige, inventieve en vooral gepassioneerde benadering al snel een heel eigen stem te forceren.

Saxofonist en trompetspeler Joe McPhee (75 inmiddels) is een van de lichtende voorbeelden voor Universal Indians. Sinds de jaren zestig weet hij verschillende generaties te bekoren en te inspireren met zijn lyrische benadering en abstracte improvisaties. Een betere gast om deze nieuwe generatie klankenstormers te vervoegen konden wij ons niet bedenken. 

John Dikeman (sax), Jon Rune Strøm (bas), Tollef Østvang (drum), Joe McPhee (trompet, sax, cornet, ventieltrombone)

Datum: zo 15 juni 2014
Aanvang: 20.00 u.
Inkom: VVK EUR 8/ KASSA: EUR 10
Locatie: Zuiderpershuis, Timmerwerfstraat 40, 2000 Antwerpen


---------------------------------------------24 JUNI 2014 - Zuiderpershuis, Antwerpen
NEW BUMS > BEN CHASNY & DONOVAN QUINN

Ben Chasny (Six Organs of Admittance, Comets on Fire, Rangda) en Donovan Quinn (Skygreen Leopards) zakken op 24 juni af richting Zuiderpershuis als New Bums. Rechtstreekse aanleiding is de gloednieuwe debuutrelease Voices in a Rented Room voor Drag City. Met akoestiche gitaren, een streep slidegitaar, subtiele percussie en vooral met twee ingetogen stemmen benen Chasny en Quinn het begrip singer-song uit tot het hoogstnoodzakelijke. Bijtende oprecht-heid, gortdroge humor en verstilde schoonheid is het resultaat. Na meer dan 40 gesmaakte concerten doorheen de Verenigde Staten nu voor het eerst aan het werk in Europa. Op maandag 23 juni tussen 20.30 en 22.00 u. zijn Ben Chasny en Donovan Quinn te gast bij Radio Centraals Freakscene voor een New Bums-livesessie en interviews. Centraal is te beluistern via 106.7 FM of via streaming.radiocentraal.org.


newbums.tumblr.com

dragcity.com/artists/new-bums

www.sixorgans.com

donovanquinn.bandcamp.com


Datum: di 24 juni 2014

Aanvang: 20.00 u.

Inkom: VVK EUR 5/ KASSA: EUR 7

Locatie: Zuiderpershuis, Timmerwerfstraat 40, 2000 Antwerpen
---------------------------------------------


10 augustus 2014 - Zuiderpershuis Antwerpen

FREAKSCENES'S SUMMER BUMMER 

Al 25 jaar houdt Radio Centraal’s Freakscene de vinger aan de kloppende pols van de avontuurlijke muziek. Van freejazz en improvisatie, gitaarmuziek, freefolk, psychedelica, elektro-akoestisch en elektronisch experiment tot pop, noise, beats, spoken word, kraut- en outrock, alle stijlen en genres krijgen evenwaardige aandacht. Een perfecte aanleiding om feestelijk naar buiten te treden met een uniek festival.Click here to edit text

Met de invloedrijke dronerockers Earth - nieuwe release Primitive and Deadly voor Southern Lord is in de maak - het tot de verbeelding sprekende power improvtrio van Brian Chippendale (Lightning Bolt, Black Pus), Massimo Pupillo (Zu) en Mats Gustafsson (The Thing) en het sublieme St. Francis duo met Stephen O'Malley van SunnO))) en Steve Noble bekend van Aethenor, Brötzmann ...  heeft Freakscene’s Summer Bummer alvast enkele bijzondere en exclusieve kleppers te pakken.

We voegen daarbij graag het unieke project De Halve Man aan toe, dat de jonge klankenstormers Joachim Badenhorst, Gino Coomans, Erik Heestermans en Gerard Herman samenbrengt op een verrassende manier, en de voortgezette samenwerking van Radio Centraalpioniers, notoire platenverzamelaars en elektronicafreaks Daniël Renders, Luther Vanhoof en Alex De Winter als Aluda Lextherni. Het frisse en dansbare synthgeweld van Milan Warmoeskerken mag niet ontbreken. Milan is gekend van bands als Flying Horseman en Condor Gruppe, maar op Summer Bummer dus te gast als C.Young.

Floris Vanhoof op zijn beurt rust niet voor iedereen op zijn minst een notie heeft van het wat, wie en hoe in de wereld van het elektronisch en elektro-akoestisch experiment, doet dat met verve en verrast keer op keer met bijzondere audiovisuele performances. Voor deze gelegenheid doet Vanhoof het met Lieven Martens Moana die zijn cetacean universum inmiddels wereldwijd laat resoneren en ons op deze zomerse dag vlotjes richting Kealakekua en de Azorenarchipel laat wegdromen. Om u tussentijds en na afloop auditief te blijven prikkelen en vanwege een Radio Centraal verleden dat zo ver reikt als Freakscene’s 25 jaar, krijgt Aldo Struyf (Creatures With The Atom Brain, Mark Lanegan Band ... ) als dj Aldolino de vrije baan.

Met de steun van: Radio Centraal, District Antwerpen, Het Zuiderpershuis, Sound in Motion en de Singer


DATUM: zo 10 aug 2014
LOCATIE: Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen
DEUREN: 17h00 - AANVANG: 17h15
INKOM: Online VVK (tickets om te printen): EUR 16 > Click Here !
              KASSA: EUR 20

Freakscene's Summer Bummer op:
Kwadratuur > Aankondiging
Kwadratuur > interview met Steve Noble
Enola > Aankondiging

For the last 25 years Radio Centraal’s Freakscene is closely monitoring the state and development of adventurous music. Whether it's freejazz and improvisation, guitar music, free folk, psychedelica, electro-acoustic and electronic experiment or pop, noise, beats, spoken word, kraut and out rock, all styles and genres are getting the attention they need. 

25 years is a perfect reason to celebrate and of course nothing better than to do this with a unique festival. With the influential drone rock pioneers Earth - their highly anticipated 10th studio collection Primitive and Deadly for the Southern Lord label is in the make - the stellar power improv trio with Brian Chippendale (Lightning Bolt, Black Pus), Massimo Pupillo (Zu) and Mats Gustafsson (The Thing) and the sublime St. Francis Duo with Stephen O'Malley from SunnO))) and Steve Noble known from Aethenor, Brötzmann ... Freakscene's Summer Bummer aligns some exclusive bands that should get your mojo going.


But there is more.... Super stoked that we could add the special improv project De Halve Man that unites the young sound-breakers Joachim Badenhorst, Gino Coomans, Erik Heestermans and Gerard Herman in an utterly unique way, and the continued collaboration of former Space Cactus members, Radio Centraal pioneers, notorious record collectors and electronic music freaks Daniël Renders, Luther Vanhoof and Alex De Winter launching their new project Aluda Lextherni. 


We couldn't miss out on the synthy powermelancholics of Milan Warmoeskerken whom you might know from bands like Flying Horseman and Condor Gruppe. For Summer Bummer Milan is hitting the stage as C.Young. Come early, you might even dance some ...

Floris Vanhoof, in his turn, will not rest before we all have at least a notion of the what, who and how in the world of electronic and electro-acoustic experiment. 

He does this with a charming determination and liveliness and surprises us again and again with his baffling audiovisual performances. For Summer Bummer Vanhoof teams up with Lieven Martens Moana  - his cetacean universe resonates worldwide - who smoothly will let our minds drift of to Kealakekua and the Archipelago of the Azores on this beautiful summers day. 


To accommodate your auditive hunger to the max and because of a shared Radio Centraal past that goes as far as Freakscene's 25 years of ether pollution Aldo Struyf (Creatures With The Atom Brain, Mark Lanegan Band ... ) will spin some nifty discs between the concerts and after.


Made possible with the support of: Radio Centraal, District Antwerpen, Zuiderpershuis, Sound in Motion and de Singer


Date: Sun 10 Aug 2014
Location: Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen, Belgium
Doors: 17h00 - Start: 17h30
Online Pre-sale (Tickets to print): EUR 16 >  Click here

Box Office:  EUR 20


---------------------------------------------A BRAND NEW SERIES OF CONCERTS & PERFORMANCESNa een vruchtbaar voorjaar en een schitterend Summer Bummer Festival presenteert Sound in Motion dit najaar ‘OORSTOF,’ een gloednieuwe concert- en performancereeks waarin muzikaal avontuur opnieuw centraal staat. Al de info over de concerten, prijzen, locaties en hoe te reserveren vindt u verder op deze pagina. 


 


OORSTOF IS MADE POSSIBLE WITH THE SUPPORT OF:---------------------------------------------

zo 12 oktober - 20.00 u. > Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, Antwerpen
BITCHIN BAJAS + W.RAVENVEER & D.EDREN + JULIE NORMAL

VVK - 5 EUR / KASSA - 7 EUR  

Analoge elektronische instrumenten, modulaire synths en improvisatie, stevig verankert in de muzikale ontwikkeling van de vorige eeuw, kennen anno 2014 een opvallende heropleving bij een nieuwe generatie, opgegroeid in het digitale tijdperk. OORSTOF brengt enkele van die exponenten nu samen in een uitdagende triple bill.


Bitchin Bajas groeide - in minder dan 4 jaar en goed 10 releases - uit tot een volwaardige band waarin stichter Cooper Crain (Cave) zijn fascinatie voor analoge synths, elektrische orgels, minimale compositie, improvisatie en psychedelica tot het uiterste weet te drijven. Naast Dan Quinlivan (Mahjongg), medewerker van het eerste uur, maakt de jonge multi-instrumentalist Rob Frye (sax, percussie, gitaar) steeds meer deel uit van de vaste kern. Met de gloednieuwe titelloze dubbelaar Bitchin Bajas voor Drag City onder de arm - goed voor 76 minuten kosmisch avontuur, zakt Bitchin Bajas voor het eerst als trio af richting Antwerpen


bitchinbajas.tumblr.com 


De Franse, in Brussel residerende, multi-instrumentaliste Julie ‘Pierrejean’ Normal is gepokt en gemazeld in punk- en electrobands waar ze zich liet gelden op bas, keyboards en stem. Vanaf 2006 legt ze zich echter steeds meer toe op het bespelen en promoten van de ondes-Martenot - samen met de theremin een van de vroegste elektronische instrumenten. Haar eerste solowerk voor ondes-Martenot verscheen op het Parijse label Bruit Direct Disques. In 2013 studeerde ze met hoogste onderscheiding af aan het conservatorium van Straatsburg waar ze - onder leiding van Thomas Bloch en Christine Ott - zich specialiseerde in dit bijzonder monofoon elektronisch instrument. Julie Normal zal naast een soloperformance haar Martenotgolven ook laten weerklinken tijdens het concert van Bitchin Bajas.

www.ondesmusicales.com   

W. Ravenveer en D. Edren treden voor deze gelegenheid aan als duo. W. Ravenveer is Erwin Van Looveren, notoir verzamelaar van modulaire synths die hij naar behoefte aanpast. Sets van meerdere uren met oscillerende synthscapes zijn niet ongewoon voor Ravenveer. Maar evenzeer kunnen het krachtige en gebalde klankprikken zijn die u in een klap richting kosmos katapulteren. David Edren is een van de hoofdnavigators van cassettelabel annex band Hare Akedod. Solo gaat hij onder de naam DSRlines en vervoegt W. Ravenveer - na een inspirerende duik in het synthuniversum van de Elektronmusikstudion in Stockholm - voor een unieke samenwerking.

soundcloud.com/w-ravenveer

a-dsr.net

hareakedod.tumblr.com---------------------------------------------

vr 17 oktober 2014 - 20.00 u. >  co Sint Andries, Sint-Andriesplaats 24, Antwerpen
JOE MCPHEE & CHRIS CORSANO 
+  CEL OVERBERGHE & NIELS VAN HEERTUM

VVK - 8 EUR / KASSA - 10 EUR

Joe McPhee (saxen, cornet) sloeg gensters tijdens het beklijvende concert met het jonge geweld van Universal Indians dit voorjaar. We vieren de 75ste verjaardag van deze freejazzpionier verder door hem prominent in de OORSTOF-serie te zetten samen met het tot de verbeelding sprekende drumfenomeen Chris Corsano. Pioniers en nieuwe klankenstormers samenbrengen is, niet toevallig, een van de ankerpunten van OORSTOF. De legendarische saxofonist, beeldend kunstenaar en schrijver Cel Overberghe en de jonge euphonium- en trompetspeler Niels Van Heertum mochten dan ook niet op het appel ontbreken.


Bijna 75 en volop in de belangstelling met de heruitgave van Nation Time - zijn baanbrekend debuut als leider uit 1970 - debuteerde Joe McPhee in 1967 bij Clifford Thornton’s New Art Ensemble. Traditie, structuur en emotionaliteit zijn geen synoniemen voor avant-gardejazz, maar krijgen toch een voorname plaats in het werk van McPhee, dat we terugvinden op meer dan 100 releases. Diezelfde flexibiliteit vinden we ook terug in het duo dat hij sinds 2010 vormt met drummer, percussionist Chris Corsano.

Sunburned Hand of The Man. Björk, Paul Flaherty, Evan Parker, Eric Thielemans, C Spencer Yeh, Thurston Moore, Six Organs of Admittance het zijn slechts enkele namen uit het groeiende lijstje artiesten die Chris Corsano’s multitalent weten te smaken. Corsano werkte eerder al samen met Joe McPhee - gedocumenteerd op de releases Under A Double Moon (2011) en Scraps And Shadows (2012) - maar de zoektocht naar de ultieme synergie tussen beide artiesten heeft gelukkig nog geen eindpunt bereikt. Hoe deze klasbakken steeds verder hun muzikale grenzen weten te verleggen zal blijken tijdens deze nieuwe Europese tournee die op 17 oktober halt houdt in co Sint-Andries.


www.joemcphee.com

cor-sano.com   


Cel Overberghe is al meer dan vijftig jaar actief als innoverend kunstschilder, graficus, schrijver, activist en muzikant. Samen met Fred Van Hove stond hij aan de wieg van de Werkgroep Improviserende Muziek en het legendarische Free Music Festival. Maar Cel benadert jazz in de diepte, geeft ruimte aan compositie en improvisatie en ontwikkelde door de jaren heen een unieke klankleur. Met CO2, een duo met gitarist Tom Van Overberghe, laat hij zich de laatste jaren opnieuw gelden als muzikaal avonturier. Recent nog stond Cel Overberghe samen met Chris Corsano op het podium in Ultra Eczema’s Stadslimiet.

Voor deze gelegenheid gaat hij de uitdaging aan om een duo te vormen met de jongen Euphonium- en trompetspeler Niels Van Heertum. Hij vertegenwoordigt een jonge generatie van gretige muzikanten die zich niet laten beperken tot een bepaalde stijl of genre, speelt een voorname rol in het gesmaakte ensemble Ifa y Xango en het verpletterende Bolhaerd, laat zich geregeld solo gelden en vervult gastrollen in diverse pop-, rock-, funk- en jazzbands. Van Heertums sterkte als meesterlijke improvisator op euphonium (tuba) of trompet werd al snel duidelijk tijdens de gesmaakte passage van Steve Swell’s Extraordinary Belgians in de New York Jazz Connection reeks van Sound in Motion. Nu dus opnieuw te gast voor een unieke samenwerking met tenor- en sopraansaxofonist Cel Overberghe.

celoverberghe.be

www.ifayxango.com


---------------------------------------------

vr 24 oktober 2014 - 20.00 u. > co Sint Andries, Sint-Andriesplaats 24, Antwerpen
ROB MAZUREK PULSAR QUARTET
feat. JOHN HERNDON, MATT LUX & ANGELICA SANCHEZ
+ SEPPE GEBRUERS & SIGRID TANGHE

VVK - 12 EUR / KASSA - 15 EUR 
‘This music is about sound: sound as a matter, visual sound, sound as motion, sound in motion...’ , liet Tortoise-gitarist Jeff Parker zich in 2012 ontvallen over Mazureks Pulsar Quartet. Een mooiere reden om dit kwartet een prominente plaats te geven in Sound in Motions OORSTOF-reeks konden we ons niet bedenken.

Componist en trompettist Rob Mazurek is een spilfiguur uit de avontuurlijke muziekscene van Chicago en vaart al jaren een volledig eigen koers in de wereld van de avontuurlijke jazz. Ondanks zijn achtergrond in de hard bop schuwt hij het experiment niet en duikt steeds opnieuw vol bezieling in diverse uitdagende projecten. Wie hem ooit aan het werk zag met schitterende bands als Chicago Underground duo, trio, 4tet, Pharoah and the Underground, Exploding Star Orchestra, São Paulo Underground of Starlicker weet dat elk concert slechts een schakel is in Mazureks voortdurend uitdeinend muzikaal universum. Via bijdragen aan werk van invloedrijke bands en muzikanten als Gastr Del Sol, Jim O’Rourke, Sam Prekop, Stereolab, Tortoise en Isotope 217 kleurt hij geregeld buiten de jazzlijnen en trekt hij op zijn beurt muzikanten mee richting improvisatie en jazz. 

Mazurek trekt nu de hort op met het Pulsar Quartet dat in 2012 verraste met de schitterende Delmark-release Stellar Pulsations. Rakend aan zijn roots in de hard bop en de spiritualiteit van The New Thing, plooit Mazurek met het Pulsar Quartet meesterlijk terug naar de eenvoud. Zonder elektronica, moogsynths of effecten en omringd door enkele zwaargewichten uit de muziekscene van Chicago en New York laat hij de puurheid van zijn cornet spreken en geeft hij ruimte en vrijheid aan zijn medespelers. 

John Herndon kennen we uiteraard als percussief anker van bands als Tortoise, Isotope 217, Exploding Star Orchestra en Starlicker. Bassist Matt Lux op zijn beurt werkte eerder al met Mazurek en Herndon in bands en projecten als Exploding Star Orchestra, Heroic Doses, Isotope 217, Mandarin Movie en Rob Mazurek Quintet maar horen we ook terug bij bands als Smog en Iron and Wine. Angelica Sanchez is de New Yorkse link van het Pulsar Quartet. Haar avontuurlijk pianospel - dat ze laat gelden in haar solowerk en in samenwerking met goed volk als Wadada Leo Smith, Tony Malaby, Chad Taylor of Matt Bauder - is de perfecte aanvulling op het sobere instrumentarium van dit meeslepende kwartet.


www.robmazurek.com
johnherndondrums.wordpress.com
mattluxmusic.com
www.angelicasanchez.com     

Ifa y Xango, Antiduo, Mount Meru en Bambi Pang Pang feat. Andrew Cyrille zijn slechts enkele hefbomen voor pianist, componist en improvisator Seppe Gebruers. Hij stelt de dunne lijn tusen improvisatie, compositie, pop en jazz voortdurend in vraag, overschrijdt ze en kneedt ze met succes tot een verrassend dynamisch geheel. Voor OORSTOF gaat Gebruers terug naar de puurheid van de piano, solo, maar toch niet helemaal alleen.

Beeldend kunstenares Sigrid Tanghe laat geen kans onbenut om haar wereld van tekeningen en schilderijen te introduceren tijdens live performances. Dat mocht al blijken tijdens haar samenwerkingen met artiesten als Jan Pillaert, Le Quann Nin, Hild Sofie Tjaford, Gunda Gottschalk en Peter Jacquemyn. Voor haar duo met Seppe Gebruers creëert ze on the spot, laat vormen en lijnen ontstaan en weer wegvloeien en laat ons achter met een impressie, een vage herinnering aan wat is geweest, net zoals wegstervende muzikale klanken dat doen. Hoe ze dat doet ontdenkt u tijdens deze uitdagende OORSTOF-avond.


www.seppegebruers.com

www.sigridtanghe.com


---------------------------------------------

zo 26 oktober 2014 - 20.00 u. > Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, Antwerpen
MARTIN KÜCHEN (Angles 9 - solo)
+ MICHAEL EVANS & SUSAN HEFNER
VVK - 8 EUR / KASSA - 10 EUR 

De geëngageerde Zweedse rietblazer Martin Küchen staat steeds meer in de internationale belangstelling. Niet in het minst, en volledig terecht, door de output van zijn - momenteel negenkoppig - slagschip Angles dat ons met de recentste release Injuries voor Clean Feed opnieuw alle hoeken van het jazzspectrum laat zien. Dat spectrum is, zij het op fluisterniveau, meer dan aanwezig in Küchens solowerk.

Overdonderen met stilte, subtiele nuances en klankschakeringen, emotionele diepte opzoeken, beklijvend, memorabel, zonder klef of prekerig te worden, het is niet iedereen gegeven. Hellstorm - de op de nasleep van WO II gebaseerde solorelease uit 2012- en de zopas verschenen solorelease And Everything Inside Came Down As Dust bij het Confront label mogen dan wel schitterende voorbeelden zijn van Martin Küchens capaciteit om via abstractie en auditieve suggestie een beklijvend verhaal te vertellen, toch is elke soloperformance telkens weer een nieuwe uitdaging. Welk verhaal, welke emotie of welk auditief pad hij zal kiezen zal blijken op 26 oktober.

martinkuchen.com


Michael Evans is een New Yorkse improvisator, drummer, percussionist, thereminspeler en componist. Hij studeerde percussie en beweging bij de levende legende Milford Graves en liet zich wegwijs maken in de wereld van de theremin door Pamelia Kurstin - toevallig een van de andere OORSTOF-gasten op 29 oktober. Zijn staat van dienst mag indrukwekkend genoemd worden. Van God is my Co-Pilot over John Zorn, Jac Berrocal, William Parker, Carla Bley en James Chance tot Robert Wyatt, Michael Gira, Alexander Hacke en Dave Grubbs, het is slechts een greep uit de lange lijst van samenwerkingen die Michael Evans op het actief heeft.

Naast een aangepaste drumkit gebruikt hij in zijn werk vaak ongewone klankbronnen zoals zelfgemaakte instrumenten, gevonden voorwerpen, theremin en diverse analoge en digitale elektronica en zoekt geregeld het snijpunt op tussen geluid en theatraliteit. Het is dat snijpunt dat hij samen met de New Yorkse danseres en danspedagoge Susan Hefner onderzoekt en uitpuurt. Tijdens hun duo-performances tasten ze elkaars theatrale grenzen op. De natuurlijke grenzen van de muzikant worden uitvergroot en de gefragmenteerde bewegingen van de danser resulteren in klanken. Geluid wordt beweging en beweging wordt geluid.

Susan Hefner starte al op zestienjarige leeftijd met improvisatie en performance met een divers gezelschap van interdisciplinaire artiesten in Birmingham, Alabama. Ze studeerde choreografie bij Tarin Chaplin en toerde de wereld rond met het Nikolais Dance Theatre. Vanaf 1989 inspireert, provoceert en vormt ze met haar non profit-organisatie Susan Hefner and Dansers publiek en artiesten via dans, performance en educatie waarin ironie, maatschappelijk engagement en humor stevige ankers zijn. Samen met Michael Evans neemt ze ons mee op een verrassend audiovisueel improvisatieparcours.


---------------------------------------------

wo 29 oktober 2014 - 20.00 u. > co Sint Andries, Sint-Andriesplaats 24, Antwerpen
BLUEBLUT feat. PAMELIA KURSTIN, MARK HOLUB, CHRIS JANKA
+ OPRHAN FAIRYTALE & MILAN W.
VVK - 5 EUR / KASSA - 7 EUR 


Pamelia Kurstin is zonder twijfel de leading lady van de theremin - uitgevonden door Rus Léon Theremin in 1919 - het wonderlijke elektronisch instrument dat wordt bespeeld zonder aan te raken. Ze was actief in bands als Barbez en The Kurstins, bracht werk uit op John Zorns Tzadik-label en werkte samen met grote namen als David Byrne en Grace Jones.


Na haar intense samenwerking met drummer Seb Rochford (Polar Bear, Hancock, Eno ...) verrast Kurstin nu opnieuw met een gloednieuw powertrio Blueblut dat in september 2014 debuteert met de schitterende release Hurt So Gut for Rub Recordings. 

www.blueblut.net


Beach, Blackie & The Oohoos, Tone Zones, Condor Gruppe, Flying Horseman, Mittland Och Leo ... en waarschijnlijk missen we nog een aantal bands en projecten waarin Milan Warmoeskerken actief is. Toch is de muzikale honger van deze jonge multi-instrumentalist nog niet gestild. Dat mocht eerder al blijken na zijn melancholische synthescapade als C.Young tijdens Freakscene’s Summer Bummer en vooral na zijn volmondig ja op de vraag of hij samen met Orphan Fairytale als Milan W. zou willen aantreden in de OORSTOF-reeks.

Ook Orphan Fairytale rijdt een divers en avontuurlijk muzikaal parcours. Met geknutselde elektronica, speelgoed(instrumenten), cassetteloops en kleine keyboards weet ze al bijna 10 jaar melancholie, spontaniteit, bevreemding en kinderlijke eenvoud te kanaliseren in pure auditieve parels. Begin 2014 verscheen de 2xlp My Favorite Fairytale - verzameld werk gemaakt tussen 2008 en 2011 - voor het Aguirre label, gevolgd door de Happy Birthday cassetterelease voor Stenze Quo. Een samenwerking met Paul LaBrecque (Head of Wantastiquet, Sunburned Hand of The Man) zit in de pijplijn bij Ultra Eczema, maar eerst dus Orphan Fairytale en Milan W. samen aan de slag om uw auditieve zinnen live in vervoering te brengen.


www.facebook.com/OrphanFairytale

---------------------------------------------

vr 7 november 2014 - 20.00 u. > co Sint Andries, Sint-Andriesplaats 24, Antwerpen
SEVAL feat. FRED LONBERG-HOLM, SOFIA JERNBERG, PATRIC THORMAN, DAVID STACKENÄS AND EMIL STRANDBERG
+
ISA TESFAZGHI & ASHTORETH

VVK - 8 EUR / KASSA - 10 EUR

Om zijn kamerpopproject Seval vlot te trekken, verzamelde de Amerikaanse cellist Fred Longberg-Holm (Vandermark 5, Chicago Tentet ... ) in 2010 enkele belangrijke spelers uit de Zweedse improvisatie- en avontuurlijke muziekscene. In 2011 blikte hij samen met stemacrobate Sofia Jernberg, gitarist David Stackenäs, trompetspeler Emil Strandberg en bassist Patric Thorman de debuut cd I Know in, een  handvol breekbare en bijwijlen melancholische songs voor 482 Music. Op de tweede release 2 uit 2012, voor hetzelfde label en gevolgd door een uitgebreide Europese tournee tastten de muzikanten de grenzen van folk, pop, jazz en improvisatie verder af. Seval schopte het dat jaar verrassend genoeg tot jazzband van het jaar in Zweden en wist te beklijven tijdens het concert in de Chicagoserie van Sound in Motion in CC De Kern (2012).

Anno  2014 is Seval een hechte band geworden die zonder schroom buiten de genregrenzen blijft kleuren. Nieuwe werk komt to stand en wordt gekneed tijdens livesessies. Een perfecte reden voor Sound in Motion om deze avontuurlijke band opnieuw een forum te geven. Seval neemt u op vrijdag 7 november dan ook graag mee op een nieuwe grensoverschrijdende muzikale trip.

www.482music.com/artists/seval.html

Tekeningen, sculpturen, videos, installaties, performances en geluidskunst, het is slechts een greep uit de diverse media die de in Antwerpen residerende Duitse beeldend kunstenares Isabel Tesfazghi gebruikt om haar fascinatie voor oude stamculturen, shamanisme en rituelen vorm te geven. Zo creëert ze haar eigen microcosmos, met eigen rituelen, een eigen taal, beelden, geluiden en symbolen. Tesfazghi vindt in Ashtoreth - het soloproject van gitarist Peter Verwimp dat meditatieve drones, noise en experiment voorstaat - een perfecte partner om binnen een vrij kader een unieke beeld- en klankwereld te evoceren.

Isabel Tesfazghi (°1985) studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten van Konzen te Mönchengladbach in 2003, haalde haar bachelor in textieldesign aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht in 2008 en liep stage bij Hussein Chalayan in Londen en bij Atelier Hilde Frunt te Antwerpen. Voor haar afstudeerproject als master in de Beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen sleepte ze de Mathilde Horlait-Dapsens prijs richting beeldhouwkunst in de wacht. 

De Antwerpse muzikant en beelden kunstenaar Peter Verwimp was actief in bands en collectieven als Building Transmissions, Station Grey, Stifled Cries, Maya, Code Ishan en Sombra DeBesti en werkte eerder samen met Aaron Turner van Isis, Mary Bellamy, Douglas Park, Samon Takahashi, Carl Michael Von hauswolff, Stephan Beck en Kris Delacourt. In 2010 start hij met Ashtoreth, een soloproject dat vanuit improvisatie en een shamanistisch perspectief, minimale en meditatieve gitaardrones laat contrasteren met folk, metal, noise and experiment.www.isatesfazghi.com
soundcloud.com/ashtoreth
---------------------------------------------

zo 16 november 2014 - 20.00 u. > Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, Antwerpen
EYVIND KANG, JESSIKA KENNEY, HYEONHEE & HYEONMI PARK
+ GIOVANNI DI DOMENICO, TATSUHISA YAMAMOTO & MANUEL MOTA
VVK - 8 EUR  / KASSA - 10 EUR

Componist en (alt)violist Eyvind Kang en vocaliste Jessika Kenney gaven Sound in Motion in 2013 al een voorsmaakje van hoe experiment en traditie elkaar wonderlijk kunnen versterken. Kang deed er nog een schep bovenop tijdens zijn weergaloze radiosessie voor Centraals Freakscene afgelopen voorjaar. Samenwerkingen met bands en artiesten als Sun City Girls, Bill Frissell, John Zorn, Laurie anderson, Mike Patton, Beck, SunnO))) en Stephen O’Malley zijn sprekend voor het talent en de flexibiliteit van deze twee muzikale nomaden.

Eyvind Kang staat momenteel volop in de belangstelling met zijn meesterlijke bewerking van songs uit het tweede Masadaboek van John Zorn, verschenen als Alastor: The Book of Angels vol. 21. Bijna 30 muzikanten zijn betrokken bij deze release waaronder ook Jessika Kenney (stem, elektronica) en Hyeonhee Park (percussie, elektronica). Niet toevallig de gasten voor deze bijzondere OORSTOF-sessie. In juli 2013, tijdens een residentie van Eyvind Kang in Zorns New Yorkse club The Stone, blikten ze At Temple Gate in, een eerste release voor dit trio voor het Belgische Weyrd Son Records. De langste track en tevens het ankerpunt voor deze live performance is Faites le Mal naar het gelijknamige en een van de laatste gedichten van de Franse avant-gardistische toneelschrijver- en criticus, dichter, acteur en regisseur Antonin Artaud. Deze intense, bevreemdende, bloedmooie, dreigende en zalvende auditieve ervaring willen Eyvind Kang, Jessika Kenney en Hyeonhee Park nu verder ontwikkelen tijdens OORSTOF. Met de bijdragen van de Koreaanse danseres Hyeonmi Park voegen ze een bijzonder ruimtelijk en lichamelijk element toe en maken ze van deze nieuwe ontmoeting een unieke totaalervaring. 

jessikakenney.com

De in Brussel residerende Italiaanse pianist, componist Giovanni Di Domenico laat geen kans onbenut om avontuurlijke samenwerkingen aan te gaan. Akira Sakata en Nate Wooley, Chris Corsano, Steve Noble, Jim O’Rourke, Arve Henriksen en John Edwards of Toshimaru Nakamura, Helena Espvall en David Maranha het is slechts een greep uit de groeiende lijst samenwerkingen die Di Domenico met succes aangaat. Hij bestiert daarnaast zijn eigen label Silent Water en is een van de sturende krachten achter het artiestencollectief Studio Grez.

Zijn release met Akira Sakata, John Edwards en Steve Noble live at Cafe Oto zit in de laatste productiefase maar de lokroep van nieuwe samenwerkingen blijft groot. Voor de OORSTOF-serie treedt Giovanni Di Domenico dan ook aan met een verrassend trio. Naast de Japanse drummer, percussionist Tatsuhisa Yamamoto (Otomo Yoshihide, Jim O’Rourke, Sachiko M, Keiji Haino, Akira Sakata, Makoto Kawabata...) zal Manuel Mota - de in Antwerpen residerende Portugese minimale gitarist - de rangen vervoegen van dit bijzondere trio. Di Domenico treedt voor deze gelegenheid aan op Fender Rhodes.


giovannididomenico.com
www.cafeoto.co.uk/tatsuhisayamamoto.shtm
headlightsrecordings.blogspot.be


---------------------------------------------

di 18 november 2014 - 20.00 u. > Het Stadsmagazijn, Keistraat 5 -7, Antwerpen
MADE TO BREAK 
feat. KEN VANDERMARK, TIM DAISY, JASPER STADHOUDERS & CHRISTOF KURZMANN
VVK - 8 EUR  / KASSA - 10 EUR

De Amerikaanse rietblazer Ken Vandermark is een van de centrale muzikanten van zijn generatie. Zo is hij niet enkel een meesterlijk muzikant, improvisator en componist maar ook een onvermoeibare spilfiguur die voortdurend op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen en partners om die mee uit te voeren. Dat bleek al bij bands als The Vandermark 5, The Resonance Ensemble, Sonore, DKV Trio, Lean Left, Side A, Fire Room en Powerhouse Sound of samenwerkingen met muzikanten als Paal Nilssen-Love, Paul Lytton, Mats Gustafsson en Joe McPhee.


Met Made to Break brengt hij sinds 2011 zijn ideeën rond modulaire improvisatie en compositie naar een heel nieuw niveau. Made to Break kan bijgevolg swingen als de pest, abstract excelleren of ingetogen terugplooien naar believen. Dat elementen van dub, funk, rock en jazz hun weg vinden in het geheel - check de releases Lacerba en Provoke uit 2013 en Cherchez la Femme uit 2014 - is evenzeer  een gevolg van het gebruikte instrumentarium. Vandermarks saxen en rietblaasinstrumenten worden in Made to Break perfect aangevuld met elektrische bas, drum/percussie en elektronica. 

Voor dit exclusief Belgisch concert tijdens de OORSTOF-reeks treedt Made to Break aan met de Amerikaanse drummer Tim Daisy (The Rempis Percussion Quartet, The Engines), de Nederlandse bassist Jasper Stadhouders (Cactus Truck) en de Oostenrijkse elektronicamanipulator Christof Kurzmann (Marina Rosenfeld, John Butcher). De plaatsen voor dit concert zijn beperkt. Reserveren of tickets in vvk aankopen via de bovenstaande links is aangewezen !http://kenvandermark.com/2013/01/made-to-break-bio
---------------------------------------------

23 november 2014 - 20.00 u. > Zuiderpershuis, via Timmerwerfstraat 40, Antwerpen
JOHN BUTCHER & GINO ROBAIR 
+ KRIS VANDERSTRAETEN & GINO COOMANS
VVK - 8 EUR  / KASSA - 10 EUR

Net als voor Joe McPhee - die dit jaar zijn vijfenzevenstigste verjaardag viert - is 2014 een feestjaar voor de Engelse saxofonist John Butcher. Hij viert zijn zestigste verjaardag en doet dat bij voorkeur op een podium - zijn natuurlijke habitat sinds begin de jaren tachtig - een perfecte aanleiding dus om hem op te nemen in de OORSTOF-serie. Butcher is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke muzikanten uit de internationale improvisatiescene. Toch schuwt hij compositie niet en laat hij regelmatig elektronische klanken toe in zijn weergaloos saxspel. Hij is wereldwijd een geliefd sparringpartner - denk aan zijn samenwerkingen met o.a. Derek Bailey, Okkyung Lee, Kevin Drumm, Matthew Shipp, Peter Evans, John Edwards, Toshimaru Nakamura, The Ex, Eddie Prevost, Paul Lovens, Phil Minton en AMM - en brengt voor deze gelegenheid de innoverende Amerikaanse drummer, percussionist, schrijver en producer Gino Robair mee.  

Robair maakte muziek voor dans, theater, radio, televisie, film en gamelanorkest en is te horen op platenwerk van artiesten als Tom Waits, Anthony Braxton, Terry Riley, Lou Harrison, Derek Bailey, Peter Kowald, Otomo Yoshihide, the ROVA Saxophone Quartet en Eugene Chadbourne. Live werkte hij eerder samen met John Zorn, Nina Hagen, Fred Frith, Eddie Prevost, Myra Melford en Wadada Leo Smith, hij is stichtend lid van The Splatter Trio en de metalband Pink Mountain en runt het Rastascan label. Samen met John Butcher nu te gast tijdens OORSTOF voor een rondje improv op het scherp van de snee.


We voegen graag het uitdagende duo van percussionist en klankkunstenaar Kris Vanderstraeten en cellist Gino Coomans toe. Vanderstraeten is sinds de jaren zeventig actief binnen de geïmproviseerde muziek. Op een uiterst intuïtieve manier exploreert hij zijn fascinatie voor avontuurlijke percussieve en concrete klank. Zo is zijn zelfontworpen miniatuur drumstel een fascinerend kunstwerk op zich en houdt hij er een onnavolgbare speelwijze op na. Samen met Jean-Michel Vanschouwburg en Jean Demey vormt hij ook het trio Sureau.

Hoe avontuurlijk Gino Coomans de cello als klankbron benadert laat hij keer op keer blijken in bands als Sheldon Siegel, De Kleurencircel, Strings Sing en De Halve Man of in samenwerkingen met artiesten als Joachim Badenhorst, Alison Blunt, Peter Jacquemyn, Sandrine Verstraete, Christophe Albertijn en Gino Robair. Nu voor het eerst in duo met Kris Vanderstraeten, een perfecte uitdaging voor deze voorlaatste concertavond van de OORSTOF-serie 2014.


---------------------------------------------

vr 5 december 2014 - 20.00 u. > Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, Antwerpen
INGEBRIGT HÅKER FLATEN CHICAGO SEXTET
feat. DAVE REMPIS, OLA KVERNBERG, JASPER STADHOUDERS, 
JASON ADASIEWICZ & FRANK ROSALY

+ LAURENS SMET ANVERS STOCK TRADE
feat. LOUIS EVRARD, JOACHIM BADENHORST, NIELS VAN HEERTUM, JOHAN GRADEN & KONRAD AGNAS
Made possible with the support of Petra och Karl Erik Hedborgs Stiftelse
VVK - 12 EUR / KASSA - 15 EUR

De Noorse bassist Ingebrigt Håker Flaten - actief in bands en projecten als Atomic, Free Fall, The Thing, The Rempis Percussion Quartet, The Cherry Thing en Scorch - verruilde Noorwegen voor de Verenigde Staten waar hij na een ruime tussenstop in Chicago uiteindelijk voor Austin Texas koos als permanente residentie. Het is in Chicago dat hij in 2006 zijn ideeën als bandleider verder ontwikkeld. Naast violist Ola Kvenberg, waarmee hij eerder al een Scandinavisch quintet vormde,  verzamelt hij een groep rond zich met het kruim van de bloeiende Chicagoscene. Frank Rosaly (drum), Dave Rempis (saxen), and Jeff Parker (gitaar) worden ingelijfd in het Ingebrigt Håker Flaten Chicago Quintet dat zich laat inspireren door diverse invloeden als Chris McGregor, Derek Bailey, George Russell, Ingmar Bergman, pop,  punk en alledaagse beelden en geluiden.

Toch duurt het, ondanks enkele Amerikaanse tournees en de cd  The Year of the Boar voor Jazzland uit 2008, tot vibrafonist Jason Adasiewicz de rangen vervoegt en de groep als sextet debuteert tijdens het Internationaal Jazzfestival in Saalfelden in 2011 dat het potentieel van deze lineup volledig wordt uitgepuurd. Dat schitterende concert werd in 2012 uitgebracht op het Tektite-label en in datzelfde jaar treden ze aan voor een memorabel concert tijdens Jazz Em Agosto in Lissabon. Ingebrigt Håker Flaten is vanaf dan meer dan overtuigd dat deze band moet blijven doorgaan. Het is dan ook een eer en een genoegen om het Ingebrigt Håker Flaten Chicago Sextet te mogen verwelkomen voor een exclusief Belgisch concert tijdens deze OORSTOF-serie. Hoewel gitarist Jeff Parker deze tour volledig had ingepland, wordt hij verhinderd door zijn verplichtingen voor een jaarlange wereldtournee met Joey DeFrancesco. Waardige vervanger - met een stevige connectie in de Chicagoscene als vervangend bassist tijdens de Amerikaanse tournee van Vandermarks Made to Break - is de Nederlandse gitarist Jasper Stadhouders, bekend van o.a. Cactus Truck. We mogen dus spreken van een wereldpremière. Met stip aan te duiden in de agenda’s, niet in het minst omdat er een tweede wereldpremière op het programma staat. www.ingebrigtflaten.com/ihf-chicago-sextet


Op vraag van OORSTOF stelt de Antwerpse bassist Laurens Smet, naar analogie met de het Chicago Sextet van Håker Flaten, een gelegenheidssextet samen. Smet maakt indruk als basanker bij Ifa y Xango, Bolhaerd, O.Orkin’s Insect Zoo, Tandapushi en Bambi Pang Pang een kwartet met de legendarische drummer Andrew Cyrille. Zijn studies aan de Kungliga Musikhögskolan in Stockholm brachten hem al snel in contact met de Zweedse en internationale jazz en improvscene. De keuze van Laurens Smet om een combinatie te maken van Antwerpse en Zweedse gasten was dan ook snel gemaakt.

Laurens Smet Anvers Stock Trade zo werd dit gloednieuwe sextet gedoopt, een avontuurlijke uitwisseling tussen jonge en gretige muzikanten die zijn eerste beslag zal krijgen tijdens deze laatste concertavond van de OORSTOF-serie voor 2014.

De Antwerpse gasten zijn saxofonist en rietblazer Joachim Badenhorst en drummer Louis Evrard. Badenhorst is niet meer weg te denken uit de internationale jazz en improvscene. Solo of in samenwerking met kleppers als John Butcher of Han Bennink maakt hij telkens weer indruk met zijn veelzijdige en avontuurlijke benadering. Drummer Louis Evrard deelt het Tandapushi Trio met Smet, een debuutrelease is opgenomen en gepland. Hij werkte eerder met bands en artiesten als Maak’s Spirit, Okon & the Movement, Syma, Laura Tem, Speakeazy Band, Eric Thielemans en zijn vader Jean-Yves Evrard.
 
Voor de Zweedse delegatie valt de keuze op pianist en keyboardspeler Johan Graden, saxofoniste Anna Högberg en drummer Konrad Agnas. Graden kennen we van Leksak, een trio met Laurens Smet en Jakob Warmenbol en van zijn samenwerkingen met goed volk als Joakim Milder, Mats Aleklint en Joe Williamson. Anna Högberg levert gesmaakte saxbijdragen bij Mats Gustafssons Fire! Orchestra, Niklas Barnö, Martin Küchen en Raymond Strid. In 2013 won ze de Zweedse Jazzkatten-prijs als beste nieuwkomer. Drummer Konrad Agnas vormt samen met Johan Graden het Graden/Agnas/Fernqvist trio en werkt geregeld met Fredrik Ljunkvist, Joakim Milder en David Stackenäs. 


www.laurenssmet.com